2022-05-30 10:09:42• hírek • Bede Emőke

Tüzes vassal kínozta feleségét egy Szatmár megyei férfi

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség Facebook-oldala

Nyolc év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy Szatmár megyei férfit, akit azzal vádoltak meg, hogy feleségét megkötözte, majd egy tűzben felforrósított feszítővassal kínozta, szexuálisan bántalmazta őt. Mindezt azért, mert gyanúja szerint a nő megcsalta őt, illetve megmérgezte az anyósát is.

A Szatmár.ro információi szerint 2021. szeptember 22-én déli 12 óra körül a férj és a feleség összeveszett, előbbi ugyanis azzal gyanúsította meg a nőt, hogy házasságon kívüli kapcsolata van. A féltékenységi vita hevében a férfi rátámadt a feleségére. Először ököllel ütötte és rugdosta a nőt, aki így a földre került, majd fogott egy internetkábelt és kezét-lábát összekötözte. Ezt követően a férfi kiment az udvarra, ahol lábbeliket gyújtott meg, ezeknek tüzében pedig egy feszítővasat forrósított fel. Az eszközzel aztán visszatért a megkötözött nőhöz, majd intim területein olyan súlyos égési sérüléseket okozott neki, melyek 21-23 napos orvosi ellátást igényeltek.


A borzalmak 19 óra körül maradtak abba, amikor is a vádlott felhívta az apját, és arra kérte, jöjjön át hozzájuk. Kis idő múlva a férfi apja és anyja is megérkezett a házhoz, majd 19 óra 14 perckor a férj bejelentést tett a 112-es segélyhívón, melyet követően kioldotta a nő kezét és lábát béklyóba kötő kábeleket. A feleség sérüléseinek súlyosságáról jól árulkodik, hogy szeptember 22-i beutálást követően csak október 8-án engedték ki a plasztikai sebészeti osztályról.


A sértett vallomása szerint a férfival 9-10 éve alkotnak egy párt, illetve 2 évvel ezelőtt hivatalosan is összekötötték az életüket, mi több, egy kisgyerekük is van már. A feleség azt vallotta, férje eddig soha nem emelt rá kezet, viszont az adott napon a férfi elvette a nő telefonját, elolvasta az üzeneteit, majd azzal gyanúsította meg, hogy megmérgezte a kb. két évvel ezelőtt elhunyt anyósát, mi több, házasságon kívüli kapcsolata is van. Hiába magyarázta azonban a feleség, hogy mindez nem igaz, a férj dühbe jött és sor került a fentebb már ismertetett bántalmazásra.


A vádlott a kihallgatás során beismerte, hogy tüzes feszítővassal bántalmazta feleségét, viszont állítása szerint elsősorban megijeszteni szerette volna a nőt abban a reményben, hogy az asszony így beismeri a megcsalást.


A férfit első fokon családon belüli erőszak, fogva tartás és nemi erőszak miatt 9 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a nő idő közben visszavonta a férje ellen tett feljelentést. A jogerős ítéletet meghozó Nagyváradi Ítélőtábla azonban nem tekintett el ettől, így a családon belüli erőszak vádját végül ejtették, viszont a nemi erőszak és a fogva tartás miatt halmazati büntetésül 8 év letöltendőt szabtak ki a jelenleg is a nagyváradi börtönben raboskodó férfira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: